Darilo: unikatna skodelica

Voščilnice izpod otroških rok
30/12/2015
Torta snežak
10/01/2016
Prikaži vse

Darilo: unikatna skodelica

Decebrsko hitenje in nakupovanje daril je lahko prava mora, če ne vemo, kaj nekomu podariti, ki ima že vse, v trgovini pa ne najdemo nič posebnega, izvirnega. Takrat je najbolje, da darilo izdelamo sami. Izdelava unikatne skodelice vam ne bo vzela veliko časa, bo pa izvirno, osebno darilo in tudi uporabno. Oseba, ki bo iz skodelice pila čaj, kakav ali vročo čokolado, se bo vedno spomnila na vas. Mogoče pa si bo vanjo zložila svinčnike in barvice, ki so se do sedaj valjali po predalu.

Za izdelavo potrebujete flomastre za keramiko (porcelan) in belo skodelico. Skodelico umijete in obrišete do suheha, potem pa se lotite risanja in pisanja. Narišete lahko enostaven motiv ali pa napišete kakšno lepo misel. Skodelica se na zraku suši približno 4 ure, potem pa se jo položi v pečico in zapeče, da je primerna za pranje v pomivalnem stroju (odvisno od proizvajalca flomastrov).

Skodelice, ki sva jih izdelovali z Nušo, so dobile zimski motiv: snežaka in napisano ime, komur je bila skodelica namenjena. Vanjo sva položili vrečko za pripravo vroče čokolade za romantični, mrzel zimski večer. Darilo je bilo popolno!

20160108_123133

Idejo risanja na keramične skodelice sva uporabili tudi za popestritev praznovanja rojstnega dne, kjer so si punce same izdelale svojo unikatno skodelico in jo potem odnesle domov za spomin.  Vsekakor bodo tile flomastri še kaj porisali. Kot namig: takšne sodelice bo vesela tudi vsaka mamica ob Materinskem dnevu ali babica ob praznovanju rojstnega dne. Flomastri so na vodni osnovi in so primerni za otroke. Uživajte v ustvarjanju!