Medvedki sladkosnedki – ideja za doma izdelano darilo

Noč čarovnic in moj netopir :)
30/10/2013
Pisano recikliranje
22/11/2013
Prikaži vse

Medvedki sladkosnedki – ideja za doma izdelano darilo

Pri nas smo vedno bolj sladkosnedni. Jesensko deževno vreme je kot nalašč za peko in pacanje, ustvarjanje ali pa za družabne igre. Tokrat sva se z Nušo lotile peke čokoladnih medvedkov. V maso za navadne piškote sem dodala 3 velike žlice Milka choco napitka, da so medvedki postali rjave barve in pacanja kar ni bilo konec. V trgovinah imajo v ponudbi že veliko majhnih perlic, posipov v prazničnih barvah in oblikah (smrečice, zvezdice, snežinke) za okraševanje piškotov ali peciva. Midve sva izbrali zvezdice in jih pred peko pritisnili medvedkom na trebuščke. Čokoladne hlačke pa so medvedki oblekli, ko so se ohladili in jih je zopet zazeblo. Naredili sva tudi nekaj jurčkov, pokazala pa vam bom tudi, kako naredite mušnice in izdelate prikupno in enostavno darilno embalažo.

 

V enem izmed Prostočasnikov sem zasledila idejo o medvedjem lončku, v katerem lahko prijateljem, sosedom in vam ljubim osebam podarite doma izdelane piškotke, suha jabolka in suhe hruške. Za izdelavo potrebujete:

– filc rjave in bele barve

– alkoholni flomaster

– lepilo uhu ali lepilo za tekstil

– širši stekleni lonček s pokrovom (od marmelade, rdeče pese)

Najprej naredite obris pokrova, da dobite velikost medvedje glave. Narišite še ušesa in izrežite. Če imate tanjši filc, lahko spodaj, da ga dodatno utrdite, nalepite karton. Nato iz belega filca izrežite notranji del ušesk, oči in gobček. Za nosek uporabite črn filc ali pa bel filc pobarvajte s črnim alkoholnim flomastrom in narišite tudi usta. Ko je medvedek gotov, ga prilepite na pokrovček od marmeladinega kozarca. Midve sva kozarčka napolnile s sveže pečenimi piškoti in suhimi jabolki ter medvedkoma zavezali pentlji.

Če pripravljate novoletna darila, lahko na podoben način izdelate snežaka ali jelenčka in kozarček napolnite z doma pečenimi medenjaki. Okrasite z mašnico in pripišite lepe misli.Takšnega darila bo vsak vesel!

Med jesenske dobrote štejemo tudi gobe, zato rada spečem tudi jurčke in mušnice. Jurčke pomočite v stopljeno čokolado, ki ste ji dodali malo masla in pustite, da se piškoti odcedijo in posušijo. Mušnice pa sem naredila tako, da sem belo čokolado stopila v parni kopeli in ji dodala par kapljic rdečega barvila, lahko dodate tudi jagodno aromo. Bele pikice naredite tik preden se rdeč obliv posuši. Še ena skrivnost: lepe pikice naredim tako, da uporabim čisto vatirano palčko za čiščenje ušes, ki jo pomakam v belo čokolado. Ko se preveč namoči, vzamem novo. Uživajte in veselo ustvarjajte!