Šivam, pacam, pečem in uživam!


Moje ime je
Valentina Golja


Od kod ime? VilaValentina izhaja iz mojega imena Valentina. Rada se pohecam, da imam jaz in vsi okoli mene Valentinovo vsak dan. Po poklicu sem univerzitetna diplomirana ekonomistka, podjetnica, vsestranska mama, ki uživa v šivanju, pacanju, peki in igranju. Moj slogan je: "Šivam, pacam, pečem in uživam!" in tega se držim vsak dan. Imam majhen vrt, na katerem si zbistrim misli in se razveselim domačih pridelkov.

Kako sem začela šivat? V eni izmed trgovskih verig sem zagledala šivalni stroj in ga brez oklevanja kupila, čeprav nisem imela pojma o šivanju. Ravno takrat ni bilo nikjer žive duše, ki bi mi pokazala, kako se napelje sukanec in naredijo prvi vbodi. Za nasvet sem povprašala gospoda Googla in Youtube ter se s pomočjo filmčkov naučila osnov šivanja. Svoje znanje sem nadgradila na tečaju Superelastik pri Anselmi ter na tečaju v Liupki. Sanjala sem o unikatnem plaščku iz jeansa z aplikacijami. Na tečaju pri Liupki mi je odlična mentorica Miša Gobec in nasmejana ekipa dala krila, da sem se lotila izdelave recikliranega plašča iz starih kavbojk, dodala svoje aplikacije, svetleče sukance, pisane gumbe in toplo podlogo. Nastal je unikat, ki čaka, da dobi brate in sestre.

Za šivanje potrebuješ veliko volje, ogromno časa, mirne roke, stabilne živce in prijateljico paralico. Pravijo, da na začetku več paraš kot šivaš. V mojih začetkih so nastajali predpasniki, majhne toaletke, broške, okraski za smrečico, ki se jih še vedno občasno lotim. Obožujem večni jeans, ker dopušča vse možne kombinacije. Rada recikliram in iz starih kavbojk izdelam krilo, kapucar z jeans detajli, jakno, plašček. Tudi še tako navadna in dolgočasna majica s prišitimi detajli postane unikatna. Barve v mojih izdelkih odsevajo otroško igrivost in veselje, vzorci ki jih največkrat uporabim so pike, rožice, srčki in ptiči. Sin me vsakodnevno navdušuje s strojno mehanizacijo in tehniko, zato se med izdelki znajdejo tudi bager, kopač, gasilci in fantovski motivi.

V spletno trgovino dodajam izdelke na zalogi. Pokukaj in če ti je kaj všeč, mi piši ali me pokliči. Če imaš kakšno svojo, skrito in odbito željo, ki ti jo lahko izpolnim, se obvezno javi. Vesela bom novih izzivov!

Vse želje, ideje in naročila sprejemam po mailu info.vilavalentina@gmail.com. Vesela bom tudi kakšnega klica :) 041 861 992