Unikatna, pisana tunika
15/01/2016
Darilo za najboljšo učiteljico na svetu
23/03/2016
Prikaži vse

Pustne norčije

Ideja za pustno masko je zorela kar nekaj časa. Že več let skušam navdušit družinske člane za skupinsko masko in tudi letos se to ni realiziralo, sta bila pa otroka spet nekaj posebnega. Nuša je stara 8 let in ima že izdelane želje ter zahteven okus, Beno pa pri dveh letih še ni najbolj vedel, kaj to pomeni biti morski pes. Najprej je bilo dogovorjeno, da bo Nuša hobotnica, Beno pa morski pes, a si je Nuša v trenutku premislila in se navdušila nad tem, da bo papagaj – ARA.

Uh, nov izziv. V trgovini, kjer najraje naročam blago, sem naročila filc rdeče, modre, rumene in zelene barve. Največ časa mi je vzelo merjenje in risanje kroja, da bodo krila ravno prav velika in da bo prostor za rep, kapa in kljun pa sta mi predstavljala poseben izziv. Kljun ni smel biti prevelik, sicer moti pogled in takšne kape ne more imeti otrok cel dan na glavi. Kljun je ročno prišit na kapo.

Šivanje filca je bil za moj ne tako močan stroj poseben iziv, saj je bil rdeč filc debelejši od ostalih odtenkov in povem po pravici, tokrat  sem zlomila rekordno število igel…grrr, kar 4! Določeno perje sem utrdila tudi z ročnim šivom in debelejšo prejico.

20160206_153547    20160206_153501

Papagajka, ki je tudi sicer velika klepetulja,  je svobodno poletela in se šla pokazat vsem sosedom, v šoli je drzno ponavljala vse za učiteljico in pust norčavih ust je bil za papagajko nepozaben.

Vas zanima, kaj se je zgodilo z morsko zverino?

Morski pes je okleval in se obotavljal, ali bi pokazal prave zobe, no, enkrat se je celo opogumil in zarjovel kot lev :)). Maska za morskega psa je bila narejena na hitro – na majico s kapuco sem prišila bele trikotnike, ki so predstavljali zobe, na kapuco sem naredila tudi oči, plavut morskega psa pa je predstavljal pripomoček za učenje plavanja. Priklicali smo POMLAD <3!

20160206_163841