Splošni pogoji

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko www.vilavalentina.si, s katerim upravlja Valentina Golja.

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno mesto www.vilavalentina.si, vse njegove sestavine in podstrani. Z uporabo spletnega mesta uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele.

Informacije o proizvajalcu in komunikacija z njim

Proizvajalec in njegov sedež:

VilaValentina
Valentina Golja
Dvojna ulica 14
3313 Polzela

Informacije, vprašanja in naročila: info.vilavalentina@gmail.com ali 041/861 992.

Bančni račun: SI56 3400 0100 0909 511

Proizvajalec je registiran pri AJPES pod zaporedno številko 14353 za opravljanje osebnega dopolnilnega dela.
Spletna trgovina

Uporabniki lahko nakupujejo preko www.vilavalentina.si spletne trgovine, ki je na spletnih straneh dostopna preko povezave: www.vilavalentina.si.
V primeru, da se proizvajalec-prodajalec in uporabnik-kupec (v nadaljevanju za oba: ‘pogodbeni stranki’) ne dogovorita drugače, so ti splošni pogoji sestavni del njunega medsebojnega pogodbenega razmerja o dobavi blaga (v nadaljevanju: ‘kupoprodajna pogodba’).

Z naročilom v spletni trgovini uporabnik potrjuje, da v celoti razume in sprejema te splošne pogoje.

Proizvajalec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora proizvajalca, vključno z višjo silo, prekinitvami v dobavi elektrike, pomanjkljivosti opreme ipd., vendar ne omejeno na našteto.

Vse informacije, ki so objavljene na spletnih straneh, npr. opisi izdelkov, specifikacije, fotografije, so približne. Proizvajalec si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

Ponudbe na spletnem mestu so časovno in količinsko omejene, kot je objavljeno na spletnih straneh. Objavljene količine izdelkov na zalogi so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Proizvajalec lahko omeji največje število nakupov posameznega izdelka na uporabnika in s tem svojim uporabnikom zagotovi pošteno nakupovalno okolje.

Cene

Vse cene izdelkov so prikazane razvidno, v vseh podanih cenah artiklov DDV ni všet, ker oseba ni ddv zavezanec. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Postopek nakupa, naročila
1. Postopek nakupa, popravljanje napak in sklenitev pogodbe

Nakupovalna košarica

1. korak: ‘Pregled izdelkov’
Na zgornji desni strani spletnih strani so v nakupovalni košarici (KOŠARICA) prikazani izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. V košarici je jasno razvidna cena, količina izdelkov in znesek celotnega nakupa.
Izdelke se v nakupovalno košarico dodaja tako, da v spletni trgovini izberete izdelek in kliknete na Dodaj v košarico.
Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite na ‘X’, ki se nahaja desno od izdelka. Če želite dodati določen izdelek v košarico, kliknite na povezavo ‘Nadaljuj nakup’. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete v spletno trgovino.

Če želite zaključiti nakup z izbranimi izdelki, ki se prikazujejo v košarici, kliknite na povezavo ‘Zaključi nakup’.

2. korak: ‘Dostava’
Po potrditvi morate navesti podatke za dostavo, kar vključuje: spol, ime in priimek, naslov (ulico, hišno številko in mesto), telefonsko številko in elektronski naslov. Po navedbi zahtevanih podatkov, označenih z zvezdico ‘*’, morate v naslednjem koraku izbrati ustrezen način plačila izdelkov (npr. ‘Plačilo po povzetju’ ali ‘Plačilo s kartico’). Nato kliknete ikono, da so vaši podatki pravilni in da se strinjate s prodajnimi pogoji. S postopkom nakupa lahko nadaljujete le, če ste vnesli vse zahtevane podatke, izbrali ustrezen način plačila in potrdili, da se strinjate s prodajnimi pogoji. Brez navedenega nakupa ne morete zaključiti.

Če želite nadaljevati z nakupom, kliknite povezavo ‘Nadaljuj nakup’. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete v spletno trgovino.

3. korak: ‘Potrditev naročila’
Po potrditvi, da želite nadaljevati z nakupom, se v naslednjem koraku izpišejo vsi podatki o naročilu. Če podatki o naročilu niso pravilni, kliknite na povezavo ‘Želim popraviti podatke’, s čimer se vrnete na predhodno stopnjo. V tem koraku se vam izpiše tudi redna cena izbranih izdelkov, znesek vašega popusta, stroški dostave in skupni znesek za plačilo.

Tudi v tem koraku lahko še dodajate izdelke v košarico, in sicer s klikom na povezavo ‘Želim dodati še druge izdelke’. Če pa želite postopek naročila nadaljevati, kliknite povezavo ‘Potrjujem naročilo’. Po potrditvi naročila je naročilo oddano. Na spletnih straneh se vam prikaže tekst ‘Hvala za vaše naročilo’. Na vaše elektronski naslov prejmete sporočilo s podrobnostmi vašega naročila ter vašimi podatki za dostavo. Po kliku na izbrani izdelek v e-sporočilu se vam prikaže slika izdelka.

V primeru kartičnega plačila boste po potrditvi preusmerjeni na spletne strani TrustPay za varno plačevanje s kartico, kjer vnesete potrebne podatke.

Popravljanje napak

Za popravljanje napak lahko kliknete na povezavo ‘Nazaj’, če je na posamezni stopnji nakupa na voljo, ali pa s klikom na funkcijsko tipko brskalnika ‘←’, ki se nahaja v zgornji opravilni vrstici brskalnika in pomeni pomik na prejšnjo stopnjo.

Sklenitev pogodbe

V primeru plačila preko transakcijskega računa se pogodba šteje za sklenjeno z obvestilom o dostavi naročila. V primeru plačila ob prevzemu se pogodba šteje za sklenjeno, ko se opravi prevzem in plačilo naročila. Pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe. V primeru, da so določbe teh pogojev v nasprotju z določili pogodbe, veljajo določila pogodbe. V primeru kakršnikoli dodatnih informacij me lahko kontaktirate preko e-pošte info.vilavalentina@gmail.com.

Načini plačila

Uporabnik lahko izdelke plača na naslednje načine:
– plačilo po povzetju (ob dobavi izdelka);
– nakazilo na TRR.
Dostava blaga

Uporabnik mora pred potrditvijo naročila navesti ime in priimek ter naslov za dostavo (ulica, hišna številka in mesto). Na ta naslov ponudnik dobavi naročene izdelke.

Cena dostave je enotna 2,90 eur in vključuje pošiljanje priporočene pošiljke z odkupnino.

Izdelki bodo dobavljeni z računom, ki bo služil kot davčni in reklamacijski dokument, v primeru garancije pa tudi kot garancijski dokument.

Dobavni roki:
– že narejeni izdelki: 2 – 3 delovne dni
– izdelki po naročilu: 2 do 10 dni (odvisno od zahtevnosti izdelka in čakalne vrste naročil).

Uporabnik bo seznanjen glede podaljšanj omenjenih rokov, do katerih bi prišlo s strani proizvajalca. V primeru naročanja izdelkov po naročilu, proizvajalec pričakuje 50% avans oz. predplačilo v celoti, kadar gre za izdelke, pri katerih je potrebno na vašo željo kupiti material, ki ni na zalogi.

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v primeru, ko v času od potrditve prejema naročila dalje naročeni izdelki niso na voljo ali da v tem času pride do nepredvidenih težav, povezanih z dobavo, uporabnika obvesti o tem in naročilo prekliče. V kolikor je vrednost naročila že bila poravnana, bo stranki povrnjena celotna plačana cena (izbranih izdelkov in dostave).

Izdelki so do plačila celotne kupnine in stroškov dostave last proizvajalca.

Uporabnik plača tudi vse druge stroške pošiljanja, do katerih bi morebiti prišlo na poti od špediterja do uporabnika potem, ko proizvajalec izdelke odpošlje.

Načini pošiljanja: osebni prevzem (po dogovoru) ali dostava s Pošto Slovenije.

Pravica do zavrnitve storitve

Če proizvajalec meni, da uporabnik krši veljavno zakonodajo ali škodi interesom spletnega mesta, ki ga upravlja proizvajalec, lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila prekliče, spremeni, začasno ali trajno prekine ali razveljavi naročila uporabnika, vključno z dostopom do katerekoli vsebine na spletnih straneh za določenega uporabnika.

V primeru, ko proizvajalec meni, da uporabnik deluje na škodljiv način, ki bi proizvajalcu in/ali spletnemu mestu, ki ga upravlja proizvajalec, povzročil škodo z oddajo goljufivih naročil, si proizvajalec pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji od tega uporabnika zahteva predplačilo.

II. Proizvajalec si prav tako pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji v celoti ali deloma ter kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni, dopolni ali odstrani katerikoli del ‘pravice do zavrnitve storitve’. Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta po objavi sprememb teh splošnih pogojev se smatra kot sprejemanje teh sprememb.

9. Preklic naročila

Uporabnik mora za preklic naročila poslati elektronsko sporočilo na info.vilavalentina@gmail.com.

Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika oziroma osebe, ki jo je uporabnik navedel kot prejemnika naročenih izdelkov, naslov, številko naročila in datum naročila.

Proizvajalec si pridržuje pravico do preklica naročila v primeru, da zahtevanega izdelka ni na zalogi.

10. Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

V primeru, da izdelek ni po meri uporabnika ali z izdelkom ni zadovoljen, ima uporabnik pravico, da ponudniku v 15-ih dneh od dneva, ko je uporabnik prejel blago, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe (na info.vilavalentina.si@gmail.com). Pri tem uporabniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev prejetih izdelkov proizvajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Če je uporabnik izdelke že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto vrniti proizvajalcu v 14-ih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe, razen če proizvajalec rok za vrnitev izdelka enostransko podaljša. Uporabniki vrnejo izdelke po priporočeni pošiljki na proizvajalca:
Valentina Golja
Dvojna ulica 14
3313 Polzela

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača uporabnik. Za vrnjene izdelke ne sprejemam pošiljk po povzetju.

Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik.

Vračilo plačil vrnjenih pošiljk bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Izključitev odgovornosti

Proizvajalec si pridržuje pravico onemogočiti spletne strani ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Proizvajalec ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (v nadaljevanju: škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletnih strani.

Proizvajalec ne zagotavlja točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletnih straneh, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Proizvajalec ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni, programski in drugi opremi zaradi uporabe spletnih strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirusni program itd.) pred dostopom do in uporabo spletnih strani.

Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med uporabniki spletnih strani in proizvajalcem se urejajo s predpisi Slovenije. Za reševanje morebitnih sporov bodo pristojna sodišča Slovenije.

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Proizvajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Proizvajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje reklamnega in informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Prejemanje reklamnih in informativnih elektronskih sporočil (E-novice) lahko prekličete tako, da na dnu sporočila pritisnete na povezavo pod imenom “unsubscribe”, s čimer se boste odjavili od prejemanja E-novic. Ponovna prijava je mogoča v spletni trgovini ali z oddajo novega naročila. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Pravice intelektualne lastnine

Proizvajalec ima vse potrebne pravice za prodajo izdelkov, ki se nahajajo na spletnih straneh. Znamka, objavljene na spletnem mestu, je zaščitena v skladu z nacionalno in mednarodno zakonodajo. V primeru zlorabe znamke uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko (besedila, slike, filmi, zvoki itd.), je zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic na vsebini spletnih strani je proizvajalec in / ali oseba, ki je navedena pod posamezno vsebino. Z objavo vsebin na spletnem mestu in omogočanjem uporabe spletnega mesta se proizvajalec ne odpoveduje svojim avtorskim pravicam. Vsebine na spletnem mestu se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če proizvajalec predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Ti splošni pogoji začnejo veljati dne 27.11.2015, Valentina Golja